Evenimente viitoare
Evenimente
Masterclass de Balet Clasic, Neoclasic și Contemporan 4,5,6 Octombrie 2024
În perioada 4-6 octombrie, suntem încântați să vă invităm să participați la Masterclasul de balet clasic, neoclasic și contemporan, organizat în cadrul studioului nostru de balet, situat în mijlocul naturii în zona Mărișel. Acest Masterclass se adresează unei grupe de 10 elevi, cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani.
În cadrul acestei experiențe unice, ne vom dedica exclusiv lucrului în grup și individual pentru aprofundarea și îmbunătățirea performanțelor artistice și pregătirea pentru competițiile de profil.
Finalul cursului va fi marcat printr-un spectacol recital, care va avea loc duminică, pe 6 octombrie, începând cu ora 17:00. Elevii vor avea ocazia să își prezinte în fața publicului talentul și cunoștințele acumulate.
Studioul nostru este conceput special pentru a se transforma într-o scenă deschisă în aer liber, oferind astfel o experiență autentică, în mijlocul naturii.
Coordonatorul Masterclasu-lui este Maestra Pedagog doamna Felicia Șerbănescu, o profesionistă recunoscută în domeniul baletului, al cărei profil îl puteți găsi în secțiunea de evenimente a website-ului nostru.
Vă așteptăm cu drag!
Tabăra intensivă de balet în perioada 12-18 august 2024, pentru grupa de vârstă 14-19 ani
În perioada 12-18 august, vă invităm cu bucurie să vă alăturați unei experiențe unice în cadrul unei noi tabere de studiu și creație a artei dansului. De aceasta dată avem onoarea de a găzdui doi invitați speciali din Viena, maestrul de balet și pedagog Alice Necșea și profesorul de dans clasic și de caracter Lucian Necșea. Tabăra se va desfășura la prestigiosul studiou de balet Felicia Șerbanescu, situat în minunata zonă a Apusenilor.
Pe lângă un program intensiv de studiu zilnic, copiii vor avea ocazia să se bucure de natura înconjurătoare și de peisajele încântătoare ale acestei regiuni, savurând în același timp preparatele tradiționale ale zonei.
Suntem încântați să vă prezentăm doi artiști excepționali care ne vor împărtăși cunoștințele și pasiunea lor pentru dans.
Alice Necșea (Găman)
Născută în Brașov, a absolvit Liceul de Coregrafie din București, sub îndrumarea profesoarei Marilis Karda, și studiile de pedagogie în Austria, la Wolfsegg, cu profesorii Karol Toth, Eugen Dostal, Anatoli Borsov și IRA Werbovski.
Experiența sa bogată pe scenă adaugă profunzime și completează educația artistica a lui Alice Necșea, evidențiindu-se atât ca balerină, cât și ca profesor pedagog și maestra de balet.
Primul său angajament după terminarea liceului a fost la Opera Națională din București. Ulterior, a devenit prim solistă la Teatrul Național din Sarajevo, iar apoi s-a stabilit la Opera de Stat din Viena, unde a activat timp de peste 35 de ani, dintre care ultimii 25 în calitate de maestră de balet a companiei. A dansat în coregrafiile unor personalități marcante ale lumii dansului, printre care se numără Oleg Danovski, Rudolf Nurejev, John Neumeier, Kenneth MacMillan, George Balanchine, John Cranko, Jiri Kylian, Renato Zanella și Rudi van Dantzing. De asemenea, a colaborat ca asistent coregraf cu numeroși coregrafi de prestigiu, printre care Manuel Legris, Davide Bombana, Gyula Harangozo, William Forsythe și Martin Schläpfer.
Pe parcursul unei perioade îndelungate, Alice a creat și coregrafii pentru Opera din Viena, Prag Festival Balet și pentru numeroase proiecte europene. Totodată, a predat ore de balet clasic în diverse companii și școli, academii de balet, și a organizat cursuri de balet de mare succes în Ungaria, Croația, America, și Austria.
Lucian Necșea
Originar din Satu Mare, a absolvit Liceul de Coregrafie din Cluj-Napoca și și-a început cariera de dansator la Opera Națională din București, apoi la Opera Națională Română din Cluj-Napoca. După aceasta, a primit contracte la Sarajevo, Maribor și în cele din urmă a dansat timp de peste 10 ani la Volksoper din Viena, performând în balete clasice, moderne și operete bogate în dansuri de caracter.
Turneele sale internaționale l-au purtat în țări precum Japonia, China, Hong Kong, Coreea de Sud, America, Anglia, Germania, Italia și Danemarca, contribuind astfel la diversificarea și consolidarea carierei sale de dansator.
În prezent, Lucian este profesor de dans clasic la Academia de Dans din Viena și profesor de dans de caracter la Academia și Universitatea de Muzică și Dans (MUK) din Viena, profesând deja de peste 20 de ani în predarea artei dansului.
Între timp, și-a perfecționat abilitățile în dansul de caracter la Moscova, sub îndrumarea renumitului profesor Anatoli Borsov, și în dansul clasic cu Albert Mirzoyan.
În timpul liber, a participat la cursuri de vară în Ungaria și America, unde a predat lecții de dans clasic, de caracter și de jazz.
MASTERCLASS de Balet Clasic, Neoclasic și Contemporan 22,23,24 Iulie 2024
Originară din New York, doamna Wanderlingh și-a început studiile de balet cu Madame Maria Nevelska (Baletul Bolșoi, Moscova). După doar doi ani de studiu, a fost acceptată ca studentă la renumita Harkness House for Ballet Arts din New York, sub conducerea Patriciei Wilde, unde a studiat cu membri ai renumitei facultăți, Ramon Segarra, Aubrey Hitchens, Barbara Cole, Natasha Kelepovska. Principalii săi antrenori au fost Igor Youskevitch, Alexandra Danilova, Vera Nemchinova, Dame Alicia Markova și, cel mai important, Leon Fokine, fost Maestru de Balet al Harkness Ballet și nepotul renumitului coregraf Mikhail Fokine.
În cariera sa de balerina a dansat în Statele Unite în companii precum Pittsburgh Ballet Theatre, Philadelphia Opera Ballet, Metropolitan Opera Ballet, Ballet Repertory (ABT II), Georgia Ballet iar în Europa, în Elveția, Germania, și Italia, lucrând cu coregrafi precum Nicholas Beriozoff, Nicholas Petrov, Vitale Fokine, Ugo dell’Ara, Mario Pistone, Riccardo Nunez, Pieter Van der Sloot, Moncilo Boroevic, Giuseppe Mintrone și mulți alții, acoperind roluri de prim solista, și apoi primă balerină.
Pentru realizările sale ca director artistic și maestru pedagog, a fost onorată cu intrarea în Academia Constantiniana de Litere, Arte și Științe cu sedii în America de Nord și Europa.
În Europa, pentru contribuția sa la cultura universală, a fost onorată cu intrarea în Societatea Academică Mozart pentru Arte, susținută de Președinția Republicii Italiene, în virtutea realizărilor artistice remarcabile și ca primă balerină și maestru pedagog.
A deținut statut diplomatic ca Ministru Delegat pentru Statul New York al Parlamentului Internațional pentru Siguranță și Pace până în 2017.
Este membru al Dance Masters of America, AGMA (American Guild of Musical Artists) și CID-UNESCO.
Pentru excelență artistică, a primit titlul de Doamnă și Baroneasă Van Dernick de la Prințul Karl Heinrich Fromm, Germania.
A fost examinatoare pentru Programul de Examinare a Medaliilor de Balet (1990-1999) pentru Consiliul Artelor Performante din SUA.
Colaborări și Posturi Didactice
* Cadru didactic la Universitatea la Roche
* Profesor invitat pentru Programul de Vară Intensivă la Point Park College în colaborare cu Pittsburgh Ballet Theatre.
* Consultant artistic și director artistic interimar al Școlii de Balet Quinte, una dintre cele 5 școli profesionale de balet din Canada.
* Maestru de Balet pentru Ballet Jorgen (Canada)
* Maestru de Balet pentru Teatrul Internațional de Balet din Toronto
* Membru al facultății Salzburg International Summer Ballet Intensive
* Director al Universității pentru Artele Baletului (SUA)
* Director Artistic și Președinte al Juriului Sorrento Danza (Italia)
* Membru al juriului – Primavera Vieni Danzando (Italia)
În prezent:
În 2004, împreună cu Dr. Fernando Milelli, a fondat Vancliffen Arts Foundation, o organizație caritabilă non-profit, recunoscută federal în Canada, cu un mandat internațional, acreditări și recunoașteri, având ca scop principal promovarea artelor, în special baletul clasic, și mentoratul și ghidarea studenților care doresc o carieră profesională în dans prin burse, competiții de balet, programe de examinare și alte programe educaționale pentru a le ajuta în dezvoltarea lor.
* Colaborare cu Școala Națională de Balet din Canada din 2005
* Membru al facultăți Hamilton City Ballet și colaborator cu Hamilton Academy of Performing Arts (Canada)
* Colaborare cu “Companhia Dança do Algarve”, Director Evgeni Beliaev
* Consultant și antrenor invitat pentru soliștii principali și soliștii baletului Roxey (SUA)
* Autoare a „Ghidului de Supraviețuire pentru Mamele Balerine”.
Tabără Intensivă de Balet în Munții Apuseni: Descoperă Frumusețea și Grația în Natura
În perioada 7-14 iulie, suntem încântați să vă invităm să participați la tabăra intensivă de studiu și creație organizată în cadrul studioului nostru de balet, situat în mijlocul naturii, în frumoșii munți Apuseni, în zona Mărișel. Această tabără se adresează unei grupe de 10 elevi, cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani.
În cadrul acestei experiențe unice, ne vom dedica exclusiv lucrului în grup și individual pentru aprofundarea și îmbunătățirea performanțelor artistice în domeniile dansului clasic, contemporan și de caracter.
Finalul taberei va fi marcat printr-un spectacol special, care va avea loc duminică, pe 14 iulie, începând cu ora 18:00. Elevii vor avea ocazia să își prezinte în fața publicului talentul și cunoștințele acumulate pe parcursul taberei. Studioul nostru este conceput special pentru a se transforma într-o scenă deschisă în aer liber, oferind astfel o experiență autentică, în mijlocul naturii.
Coordonatorul acestei tabere este doamna Felicia Șerbănescu, o profesionistă recunoscută în domeniul baletului, al cărei profil îl puteți găsi în secțiunea de evenimente a website-ului nostru.
Pentru această experiență deosebită, prețul sugerat este de 500 de lei pe zi, oferindu-vă o experiență all-inclusive, inclusiv cazare la cabana Mărișel, masă pregătită special cu produse bio din zona de munte, scurte excursii în natură, relaxare la piscină și șase ore pe zi de studiu intensiv de dans clasic, contemporan și de caracter, precum și repertoriu internațional, pregătire pentru olimpiada națională și competițiile de balet naționale și internaționale.
Pentru mai multe informații și pentru înscrieri, vă rugăm să ne contactați folosind detaliile din secțiunea de contact a website-ului nostru.
Vă așteptăm cu drag!
MASTERCLASS de Balet Clasic, Neoclasic și Contemporan 17,18,19 Mai 2024
Felicia Șerbănescu (Poșarlie) născuta la Mangalia, a absolvit Liceul de Coregrafie și Artă Dramatica Octavian Stroia din Cluj-Napoca, și este licențiată in Pedagogia Dansului și Artele Spectacolului la UNATC București.
De la absolvirea liceului a dansat ca prim-balerină la Teatrul de Balet Oleg Danovski din Constanța. Repertoriul ei include balete clasice precum : Lacul Lebedelor, Spărgătorul de nuci, Frumoasa din pădurea adormita, Giselle, Coppelia, Romeo si Julieta, Cocoșatul de la Notre Dame, Don Quijote, Cei trei muschetari, Cenușăreasa, Bayadera, si lucrări contemporane create special pentru ea de coregrafi de renume mondial precum Gigi Căciuleanu, Sergiu Anghel, Ioan Tugearu, precum și coregrafii de referință semnate de Maurice Bejart, George Balanchine, Auguste Bournonville.
In decursul carierei sale a participat și a fost laureata mai multor Competiții Internaționale de Balet dintre care le amintim pe cele de la Varna, Moscova, Osaka, Paris, Jackson Mississippi.
A participat ca invitată la numeroase Gale Internaționale de Balet de pe toate continentele și a susținut turnee in toata lumea.
Deasemenea este invitată ca pedagog sau parte din jurii la competiții de balet in țară și străinătate.
In anul 2010 a fost decorată de Președenția României cu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler.
In perioada 2013-2015 a fost Maestru coregraf al companiei de balet din cadrul Operei Naționale Romane din Cluj Napoca.
MASTERCLASS CU INVITAT SPECIAL MAESTRU DE BALLET
THEODORE CONSTANT
Director, coregraf și prim-solist, Theodore Constant a absolvit școala de balet la Ecole Superieure de Danse din Montreal, Canada, cu profesorul Daniel Seillier de la Opera din Paris.
La 17 ani s-a alăturat Les Grands Ballets Canadiens la Montreal, după care a dansat cu Opera Dusseldorf, Berlin și Leipzig în Germania, unde a lucrat cu marii coregrafi ai vremii și în creații puse în scenă pentru el.
A lucrat ca consultant artistic la Teatrul de Balet Oleg Danovski din Constanta, director artistic la Academia din Köln, Germania, director si coregraf la Compania OSC-Dance Company din Canada si la Conservatorul de Dans din California de Nord din America si Maestru de balet la Academia Operei din Viena, Austria.
În 2014, domnul Constant își fondează propria școală de balet în Sacramento, California și Festivalul Internațional de dans TCDA-IBF al cărui director este in prezent.
Elevii săi au câștigat numeroase competiții internaționale de balet, inclusiv medalia de aur la finala YAGP și Prix de Lausanne. Acum dansează în toată lumea la marile companii de dans, precum Royal Ballet, Londra (Marea Britanie), Baletul San Francisco (SUA), La Scala de Milano și Teatrul San Carlo (Italia), Opera din Viena (Austria), Netherlands Dance Theater (Olanda), Baletul Regal Suedez și Baletul Cullberg (Suedia), Baletul Național Maghiar Budapesta (Ungaria), Opera Română Bucuresti și Baletul din Sibiu (România), Opera din Paris și Les Ballets de Monte Carlo (Franța), Baletul Eifman din Sankt Petersburg ( Rusia), si-n multe alte companii.https://theodoreconstant.wixsite.com/arts… Constant este invitat ca profesor și maestru de balet în numeroase școli și companii profesionale și este membru al juriilor la concursurile internaționale de balet din Franța, Italia, Austria, Canada și Statele Unite.
tabăra de vara cu invitat special pedagog Judith Turos
Judith Turos
Figura marcanta a scenei mondiale de balet, Judith Turos s-a nascut in Romania si a inceput studiul dansului la Liceu de coregrafie si arta dramatica Octavian Stroia din Cluj -Napoca, apoi la prestigioasa Academie de balet de la Moscova. A dansat la compania lui Oleg Danovski din Constanta in rolurile din “Mandarinul Miraculos”, “Chopiniana” si “Lacul Lebedelor”.
Din 1981 s-a stabilit la Munchen unde a dansat in lucrari de referinta ale dansului mondial ca; “La fille mal garde”,” Frumoasa din padurea adormita”, “Oneghin”, “Femeia indaratnica” si “ Romeo si Julieta” in coregrafia lui John Cranko, lucrari contemporane: “Les Doubles” de John Butler si “Nuages” de Jiri Kylian, la Marseille, “La Nuit Phantastique” de Roland Petit, “Five Tangos”si alte titluri de Hans van Mannen, “Shanon Rose” de Youri Vamos, “Visul unei nopti de vara” si “Dama cu Camelii” al lui John Neumeier.
Kiril Melnikov, Luca Masala, Ivan Liska, Gyula Harongozo si Oliver Wehe, au fost printre partenerii cu care a incantat publicul de pretutindeni.
Judith a fost premiata cu titlul Bavarian Chamber Dancer, Premiul Maghiar pentru dans Europa 2000 si Premiul pentru dans al orasului Munchen. Este licentiata in Pedagogia si Metodologia dansului, la Univerisitatea din Munchen.
Din 2004 impartaseste din experienta ei de scena in calitate de asistent coregraf si maestra de balet in cadrul companiei Bayerisches Staatsballet Munchen.
- Scoală intensiva de vara in perioada 7-13 august pentru grupa de 14-19 ani.